Kanker | Wat is het?

Bij de celdeling in ons lichaam kunnen fouten voorkomen. Er kunnen verschillende oorzaken hiervoor zijn. Meestal worden deze fouten door ons lichaam zelf hersteld, maar soms gebeurt dat niet. Bij een aantal fouten in dezelfde cel gaat deze cel zich op een onbeheerste manier delen. Hierdoor ontstaat een groep cellen met fouten. Zo’n groep cellen neemt vaak de vorm aan van een zwelling: een tumor.

Wat zijn de symtomen?

Een constante, progressieve, niet mechanische pijn( pijn onafhankelijk van houding of beweging) kan teken zijn van iets kwaadaardigs.

 

Wat is het effect van massage?

Kanker is een specifieke klacht. In overeenstemming met de behandelende arts kan er mild massage worden gegeven om de pijn te verzachten maar ook om het lichamelijk proces helpen te verwerken met het afvoeren van afvalstoffen.

Over de schrijver
Mijn naam is Arno Bottse, onderdeel van het Managementteam van SPC Amsterdam In 2012 ben ik afgestudeerd als Fysiotherapeut aan de hogeschool van Amsterdam, daarna heb ik mij jaren bezig gehouden met specialiseren in binnen de fitnessbranche, de gezondheidszorg en het ondernemerschap. Tijdens mijn opleiding Fysiotherapie heb ik diverse opleiding binnen de Fitness afgerond. Dit variëert van FitnessA, tot aan Personal Trainer zijn en zelfs het het verzorgen van Aerobic groepslessen. Ik ben vandaag aan de dag dus best wel all-round.
Reactie plaatsen