Diëtiste Chanté Samuel

Zalissa Berenstein
Personal trainer i.o.

Zalissa heeft altijd interesse gehad in sport. Op de basisschool keek zij altijd uit naar de gymlessen, want die waren ’t leukst. Ze vond sporten toen niet alleen leuk, maar ze was er ook goed in. Minimaal een 8 in me rapport was gegarandeerd. Ze mocht ook vaak meedoen aan schoolsporttoernooien, ze leefde er naar eigen zeggen echt naar toe. Zij wist toen al zeker dat ik iets met sport zou doen als ik ouder werd.

Over zichzelf vertelt Zalissa het volgende; 

Als jong meisje was sporten een deel van me leven. Ik zat op voetbal, zwemmen, volleybal en turnen. De laatste twee heb ik ’t langst volgehouden. Door een knieslijtage op me 17e werd ik geadviseerd om minder fanatiek te sporten. Als fanatieke sporter is dit volgens mij één van de ergste dingen die je te horen kan krijgen, leek alsof me wereld instortte. Ik moest onder begeleiding van een fysiotherapeut me knie versterken. Er werd me uitgelegd dat ik door het trainen van me bovenbenen minder last zou hebben van me knie. Om deze reden ben ik begonnen aan krachttraining in de sportschool. 

Door vaker naar de sportschool te gaan, merkte ik dat ’t veel meer voor me betekende dan alleen een knieslijtage tegengaan. Ik voelde me na elke training beter en ik had meer energie. Een soort therapie dus. In stressvolle periodes kan je me hierom vaak in de sportschool tegenkomen. 

Ik hoor mensen vaak zeggen dat ze heel graag aan hun lichaam en gezondheid willen werken, maar niet weten hoe ze moeten starten. In de sportschool voelen ze zich niet op hun gemak en ze weten vaak niet welke oefeningen ze moeten doen. Als personal trainer ben ik in staat om dit soort mensen te helpen en daar word ik blij van. Sporten helpt me een beter mens te zijn en daarom vind ik ’t fijn dat ik anderen kan helpen om ’t zelfde gevoel te krijgen. Ik raak gemotiveerd door anderen te motiveren.

Wil jij ook een keer samen met Zalissa trainen?