Het lymfestelsel

Het lymfestelsel is verantwoordelijk voor het gezond houden van de weefsels en cellen, door middel van het verwijderen van gifstoffen en ziekteverwekkers uit het lichaam.

Het bestaat uit een netwerk van buisjes waar lymfe circuleert, een transparante vloeistof met een samenstelling die vergelijkbaar is met die van bloedplasma.

Lymfe is essentieel voor de aanmaak van witte bloedcellen en ook belangrijk voor de genezing van ontstekingen en de aanmaak van antilichamen. Net als in de rest van het lichaam, kan de ophoping van gifstoffen echter de werking van deze stof verstoren, en als gevolg daarvan kunnen er ernstige ziekten ontstaan.

Slechte bloedcirculatie, overgewicht en stofwisselingsstoornissen zijn bijvoorbeeld allemaal op de een of andere manier gerelateerd aan problemen met het lymfevatenstelsel. Daarom is het belangrijk om gewoontes en middelen te leren kennen om goed voor dit stelsel te zorgen, voordat het tot ernstigere gezondheidsproblemen leidt.

Massage draagt bij aan betere bloedcirculatie in het lichaam en verlicht symptomen van chronische vermoeidheid en pijn. Massagetechnieken uit bindweefselmassage bevorderen de doorstroming en afvoer van lymfe door het lichaam. Dit geeft een boost aan je weerstand waardoor je beter voelt en je meer haalt uit je dag!
Reactie plaatsen