Pes anserinus syndroom

Pes anserinus syndroom

Het Pes anserinus syndroom is een blessure aan de binnenzijde van de knie. Deze blessure valt onder de categorie knieklachten. Hoewel veel mensen klagen over "pijn aan de knie" is het Pes anserinus syndroom geen blessure in het kniegewricht zelf. De pijn komt vanuit de Pes anserinus. De pes anserinus is de aanhechting van drie pezen aan de binnenzijde van het kniegewricht. Letterlijk betekent pes anserinus 'ganzenpoot'. Dit komt door de vorm van deze drie pezen.

Pijn aan de pes anserinus kan ontstaan door een ontsteking van één van de pezen of door een slijmbeursontsteking. De pijn wordt aan de binnenzijde van de knie gevoeld. Een syndroom geeft eigenlijk al aan dat het om een verzameling van "herkenbare symptomen" gaat, zonder dat er een duidelijke pathologie aantoonbaar is. Je hebt dus pijn aan de pes anserinus, maar dat hoeft niet perse te betekenen dat er schade is aan de pees. Differentiatie door een fysiotherapeut om de kwaliteit van de pees en de oorzaak van de pijnklachten in kaart te brengen is daarom aan te raden.

Wat kun je er zelf aan doen?
Zelf kun je vooral proberen om de factoren die de pijnklachten versterken of in stand houden zovéél mogelijk onder controle te krijgen. Zodra je de factoren die de pijnklachten in stand houden weg neemt, zul je vaak al merken dat de pijnklachten voor een groot gedeelte zullen afnemen. Als je het zelf wilt proberen kun je hiervoor de cursus Overbelastingsblessures aan pezen volgen. In deze cursus krijg je online van onze Specialist Gezond & Bewegen de nodige tips en tools toegereikt om jou van je blessure af te helpen.

Wie moet je consulteren?
Indien je het niet zelf wilt doen en begeleid wilt worden in dit proces kun je ook contact opnemen met onze fysiotherapeut of een fysiotherapeut bij jou in de regio. Via hier kun je direct een afspraak maken met een gespecialiseerde fysiotherapeut.

Afspraak makenReactie plaatsen