Pijn in de schouder? Dit is de oorzaak
14 oktober 2019 

Pijn in de schouder? Dit is de oorzaak

Pijn in de schouder duid vaak op weefselschade. In geval van chronische pijn (pijn langer dan 3 maanden) heeft de pijn ook een psychische component. Het kan dat zijn dat er geen weefselschade meer is, maar dat je nog wel de pijn voelt. Je hebt dan een specialist nodig om de aanhoudende pijn in de schouder te kunnen verklaren. Niet chronische pijnklachten, zijn pijnklachten die je niet langer dan 3 maanden hebt. In geval van de schouder kunnen deze zowel een traumatisch karakter hebben (door een specifiek aan te wijzen moment ontstaan), of het kan zo zijn dat de pijn langzaam is op komen zetten door een structurele overbelasting.

Een schouder in goede conditie is vrij en pijnloos te bewegen. Zodra de pijn in de schouder begint is een snelle en adequate diagnose van belang om te voorkomen dat de klachten verergeren of dat de pijn in de schouder chronisch wordt. Een vroege diagnose is dus belangrijk!
Als je lang doorloopt met pijn in de schouder loop je een groot risico op blijvende schade.

Om de pijn in de schouder goed te kunnen snappen is een beetje basiskennis noodzakelijk. Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat cliënten die veel kennis hebben over hun blessure sneller revalideren.

Anatomie van de schouder

De schouder is een complex gewricht. In het menselijk lichaam is de schouder het meest beweeglijke gewricht. Het gewricht bestaat uit drie delen, namelijk: de schouderkop, de schouderkom en de spieren en pezen (rotator cuff). Om het schoudergewricht heen ligt een kapsel, een laagje dat de schouder stabiliteit geeft.

pijn in de schouder

Aandoeningen

Er zijn verschillende aandoeningen waardoor pijn in de schouder kan ontstaan. Elke aandoening heeft zijn eigen specifieke oorzaak en ook zijn eigen klachtenbeeld. Door de plek waar de pijn zich in de schouder manifesteert en het soort pijn, kan vaak al onderscheid worden gemaakt in wat de oorzaak van jouw schouderpijn is.

Wil je specifieke informatie over jouw pijnklachten? Plan dan een adviesgesprek in

Over de schrijver
Mijn naam is Arno Bottse, onderdeel van het Managementteam van SPC Amsterdam In 2012 ben ik afgestudeerd als Fysiotherapeut aan de hogeschool van Amsterdam, daarna heb ik mij jaren bezig gehouden met specialiseren in binnen de fitnessbranche, de gezondheidszorg en het ondernemerschap. Tijdens mijn opleiding Fysiotherapie heb ik diverse opleiding binnen de Fitness afgerond. Dit variëert van FitnessA, tot aan Personal Trainer zijn en zelfs het het verzorgen van Aerobic groepslessen. Ik ben vandaag aan de dag dus best wel all-round.
Reactie plaatsen