Griep en Massage

Griep gaat vaak gepaard met koorts. Dit is een natuurlijk beschermingsmechanisme van het lichaam om het virus tegen te gaan. Door de koorts stijgt de lichaamstemperatuur, wordt de stofwisseling versneld, wordt het hartritme opgevoerd en wordt de bloedcirculatie gestimuleerd.

Het afweersysteem kan hierdoor beter zijn werk doen. Er is dus al van alles gaande in het lichaam. Wanneer je bij griep een massage zou ondergaan, worden deze processen nog meer versterkt en ga je je nog ellendiger voelen.

Kortom; al deze lichaamsfuncties zijn uit hun normale doen, massage brengt het lichaam nog meer van slag. Het beste is om thuis voldoende rust te nemen.

Over de schrijver
Mijn naam is Arno Bottse, onderdeel van het Managementteam van SPC Amsterdam In 2012 ben ik afgestudeerd als Fysiotherapeut aan de hogeschool van Amsterdam, daarna heb ik mij jaren bezig gehouden met specialiseren in binnen de fitnessbranche, de gezondheidszorg en het ondernemerschap. Tijdens mijn opleiding Fysiotherapie heb ik diverse opleiding binnen de Fitness afgerond. Dit variëert van FitnessA, tot aan Personal Trainer zijn en zelfs het het verzorgen van Aerobic groepslessen. Ik ben vandaag aan de dag dus best wel all-round.
Reactie plaatsen